In de laatste match van het seizoen in 4e klasse C stond VC Herentals op het Hasseltse RC Hades bij de rust 2-0 in het krijt.  Daar bleef het bij.  VC-trainer Roger Dierckx (foto)  had voor deze 'uitwuifwedstrijd' de jonge talenten Van Gestel, Hoefnagels en Raeymaeckers opgesteld.  Op de bank zaten naast reservekeeper Pieter Dams, ook Jeroen Van de Kerkhof, Sam Vlaeymans en Aart Verberne.

Dirk Dierckx commercieel manager VC-Herentals : 'We hebben deze laatste match laten zien dat het ook anders kan.  RC Hades is een kandidaat eindronde om naar 3e Klasse te promoveren.  Dus deze 2-0 is een billijk resultaat. Trouwens de rood-wit-verdediging heeft de Limburgers ook vandaag een doelpunt cado gedaan. 

Voor volgend seizoen ambiëert VC aan de kop te spelen in 1e Provinciale met heel wat regionale derby's. Dat brengt heel wat meer supporters naar het stadion.  Het bestuur heeft recent een pak wat jong talent kunnen contracteren.  We hebben nog 1 degelijke spits in het vizier, dan zijn we gewapend voor volgend seizoen.

Afgelopen seizoen was inderdaad een misser.  We hebben teveel op het succes van de promotie naar 4e Klasse geteerd.  Dat is spijtig genoeg slecht afgelopen.'

Supportersclub Rood-Wit

Supportersclub Rood-Wit heeft de afgelopen maanden fel geprotesteerd tegen de behaalde resultaten en de sfeer binnen het team. Ook vandaag op Hades was er geen Rood-Wit-suppporter te bespeuren. In hun recente SC-nieuwsbrief kregen de trainer en het VC-bestuur heel wat verwijten.

Dirk Dierckx commercieel VC-manager: 'Als supportersclub verbind je je met de club, ook in slechtere tijden.  Als de prestaties tegenvallen, en dan de club in de steek laten en bekritiseren, is fout. Het bestuur bekijkt het nog, maar voor de toekomst kunnen we een nieuwe start nemen met een supportersclub, misschien wel binnen de clubstructuur.'

Supportersclub Rood-Wit reageert : 'Eerst en vooral wil de supportersclub met klem ontkennen dat zij enkel een SC is in goede tijden en de ploeg in de steek laat wanneer de resultaten uitblijven. Getuige daarvan zijn 2 degradaties in het verleden waar de supportersclub de ploeg steeds tot de laatste speeldag is blijven aanmoedigen.

Supporters zijn mee de bouwstenen van de club, zij betalen inkom en garanderen op hun beurt de continuïteit van de club. Enige kritiek van deze mensen is dan ook op zijn plaats na alle kommer en kwel dat de supporters dit seizoen te verwerken kregen. Jammer genoeg moeten wij waarnemen dat kritiek niet past in de filosofie van dit VC bestuur.

Wekelijks worden drogredenen aangehaald om de slechte resultaten te verbloemen terwijl men beter eens een grondige analyse kan maken van de werking van de club. Blijkbaar heerst bij VC Herentals een politiek van : horen, zien en zwijgen. Wij als supportersclub hebben al veel gehoord, al veel gezien maar zwijgen kunnen we niet meer.

Al vele jaren blokletteren alle kranten de ambities van onze club. Alle beleidsmensen konden niet vaak genoeg zeggen dat dit Herentals absoluut thuishoort in de nationale reeksen. Schrijnend is het om waar te nemen dat dezelfde mensen met nog meer dan 1/3 van de competitie voor de boeg en dus nog 30 punten te verdelen de hoop op het behoud al opgeven en in dezelfde krant zonder gêne schrijven dat VC Herentals een ploeg is die in provinciale thuishoort.

Op deze manier zakt de geloofwaardigheid onder het vriespunt. Zoals aangehaald zijn niet enkel sportieve redenen de oorzaak van het "wantrouwen" vanwege de SC. Enkele extra sportieve zaken hebben ervoor gezorgd dat het water erg diep is. Hoe kun je als "volwassen clubbestuur" recht in de schoenen staan als je het teerfeest van je eigen supportersclub boycot? Eigen supporters worden in het eigen stadion monddood gemaakt, trouwe clubmedewerkers worden zonder pardon aan de deur gezet, sponsors haken af..... Dit zijn maar enkele voorbeelden om aan te tonen dat de supportersclub met recht en rede op de barricade wil gaan staan om zijn ongenoegen te uiten.

De mensen achter SC Rood-wit zijn mensen die emotioneel begaan zijn hun club en zich absoluut niet kunnen vinden in de huidige gang van zaken. Het ligt niet in onze aard om openlijk met modder naar elkaar te gooien maar wij voelen ons gesterkt door de vele gelijkgezinde reacties van supporters die los staan van onze supportersclub.

Tot slot: niemand van SC Rood-Wit is van kwade wil, maar we mogen en kunnen niet blind blijven voor de talrijke gebreken of disrespect. Het is aan de club om zelfkritisch te zijn of om dezelfde weg te blijven bewandelen', aldus SC Rood-Wit.

Archiefbeelden NNieuws.